Blogga med WordPress

New York Times är en av världens mest ansedda dagstidningar. Tidningen har en upplaga på 1 865 318 om dagen. Förutom pappersupplagan finns även en variant på nätet, nytimes.com. Sidan drivs i publiceringsplattformen WordPress.

Förutom huvudsidan www.nytimes.com har tidningen även ett gäng olika bloggar. Bloggarna handlar om väldigt olika ämnen. Kategorierna är nyheter och politik, business, teknologi, kultur och media, hälsa, familj och utbildning, stil och resor, magasin samt opinion. The New York Times började blogga i november 2005. I dag har de mer än 60 aktiva bloggar som skrivs av anställda och frilansare men de har även eventdrivna bloggar som kommer och går. Det var inte tänkt att The Times skulle lansera så många bloggar men WordPress gjorde det enkelt för dem att fortsätta växa. De populäraste bloggarna på NYT är Art Beats, Bits, The Caucus, City Room, DealBook, The Lede och Well.

The New York Times är inte ensamma om att använda publiceringsplattformen WordPress. Några andra stora företag som använder plattformen är Sony Music, MTV News, eBay och Nokia. Anledningen till att så många väljer just WordPress kan vara för att det är ett anpassningsbart och stabilt verktyg, speciellt för bloggande. Verktyget är väldigt lätt att lära sig och nästan vem som helst kan lära sig att sköta en hemsida med WordPress. Dessutom är verktyget responsivt och hemsidorna som görs i verktyget kan användas i mobilen. Det är även helt gratis.

” WordPress är open source. Det betyder bl.a. att du är fri att använda det på vilken webbplats som helst utan att betala någon licensavgift.”

Håll dig uppdaterad om internet!