Den smarta lösningen WordPress

Genom tiderna har hela bygget av hemsidor varit något knepigt och i och med det har man sökt lösningar för att det ska bli enklare än den dåvarande FTP-servern som användes. Det kom flera program som man kunde lägga in hemsidornas sidor och designa dem enklare, dock var det fortfarande problematiskt att faktiskt ”Go live”. Att syssla med webdesign och just CSS och HTML är otroligt bra att ha med sig även om man idag använder CMS-verktyget WordPress.

Det var FTP-servrar, dyra CMS-verktyg och fula bloggar som tillhandahöll lösningar för de flesta hemsidor. Idag har vi istället ett flertal bloggalternativ och valet faller oftast på just WordPress. WordPress kom som en befrielse för många amatörer som inte riktigt lyckades få till kodningen på sina hemsidor och när mappar krånglade i FTP:n. Det var en stark motvilja bland de gamla programmerarna att använda dessa hjälpmedel, men idag ser det helt annorlunda ut och detta för att vi dels sparar en hel del tid på att använda hjälpmedel, med samma resultat.

Varför väljer man WordPress?

Anledningen är enkel och det är just det, enkelheten. Du kan sitta hemma och ha en switch till modemet och ändå kunna styra och bygga din hemsida. Du behöver inga extraprogram på datorn som Filezilla, Notepad++ eller liknande, det enda du behöver är en serverplats och detta kan man antingen ha hemma eller hyra genom ett webbhotell. Tidigare var WordPress mestadels till för de som skrev bloggar och på det sättet uppdaterade på annat vis. Idag är det dock ett verktyg som bland annat dessa använder sig av:

  • Nyhetstidningar kan faktiskt jobba i WordPress, främst har det varit deras bloggare som haft det som ett publiceringsverktyg men nu finns det även nyhetstidningar som använder CMS-verktyget. Anledningen är många gånger att det går snabbt och är lätt att sätta på automatiskt publicering.
  • Stora som små företag kan nu sköta sin företagshemsida med hjälp av WordPress. Har man en planerad webbshop som ska upp så kan man se över vad som behövs för det. Ofta kan man lätt lösa det genom en plattform som Magento. Smarta och enkla lösningar alltså.

Håll dig uppdaterad om internet!