Plattform för e-handel

Idag hör WordPress till ett av de mest populära publiceringsverktygen. Oavsett om man väljer att starta en egen blogg, en egen sajt eller en egen webshop. Vad är det då som gör just att WordPress har ökat så mycket i popularitet och blivit många människors förstahandsval när det gäller att synas på nätet? En av de största anledningarna är helt klart det användarvänliga gränssnittet. Visst är det en fördel att kunna koda en del i HTML, men sanningen är att man i detta system nästan klarar sig precis lika bra utan den egna koden. Något som uppskattas oss dem som inte har tid eller ork att sätta sig gå i hur det fungerar med att skriva kod och skapa en egen sajt från grunden.

Magento- populär plattform för e-handel

Samtidigt som det populära systemet fungerar bra i de allra flesta fall kan man när det gäller just e-handel behöva söka sig mot andra plattformar. Andra plattformar, som populära Magento, har inbyggda funktioner som en e-handlare också efterfrågar. Det handlar om saker som att kunna mäta sina besök och konverteringar, när någon handlar eller anmäler sitt intresse, och system som klarar av att hantera betalningslösningar och automatiska beställningar.

Att utveckla ett företag med hjälp av en webshop kan verka som en begränsning, eftersom att man har en ända kanal där man säljer sina produkter eller sina tjänster. Men att se näthandel som en begränsning är för majoriteten av alla branscher, en felaktig uppfattning. Att sälja på nätet bör istället ses som en stor möjlighet. Bevisligen kan man där sälja alltifrån specialdesignade mopeder till egengjorda inredningsartiklar för hemmet.

Håll dig uppdaterad om internet!