Stora möten med digital teknik

När mötet som det om världsekonomin i Davos, skedde förra veckan, behövs det bra digitala tjänster för att hålla koll på alla besökare och checka in folk i rätt system. Vad pratade man om på World Economic Forum egentligen?

När det sker större möten kan det vara väldigt bra med digitala hjälpmedel, som checkar in folk och administrerar i bakgrunden.  Det är möjligt med modern, digital teknik från bland annat Meetit. Det bidrar till effektiviserad besökshantering och inte minst en ökad grad av service.

Möte om klimat och världsekonomi

Ibland kan en person göra stor skillnad och dra igång opinion och demonstration – i flera länder. En sådan person är 16-åriga Greta Thunberg, som med sin skolstrejk för klimatet har fått ungdomar i flera europeiska länder att göra detsamma.

Nyligen var Greta på World Economic Forum i Davos, ett stormöte som världens maktelit ironiskt nog flög privatjet till – trots att miljöfrågan stod högst på agendan. Greta själv tog tåg ända från Stockholm till staden Davos i Schweiz. Och på plats läxade hon upp politiker, finansfolk och andra makthållare. Som det går att läsa om bland annat i Aftonbladet.

Klimatmålen är ett av årets hetaste teman under årets upplaga av Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Men att döma av antalet deltagare som flyger privatjet till årets event tycks gräddan inte ha drabbats nämnvärt av klimatångest. Närmare 1 500 privatflygplan väntas under veckan – SVT

Vidare i SVT går det att läsa om hur ledare som Trump och May stannade hemma för att hantera problem och kriser på varsin hemmaplan.

Håll dig uppdaterad om internet!